Co jest między linią a brzegiem papieru? ? What is between crease and  an edge of paper?

Papier / Paper

okładka mała Autor: Krystyna Burczyk, Izabella Ralska, Elżbieta Udziela, Adela Zawadzka

Tytul: Origami matematyczne. Mozaiki 1.
ISBN: brak
Wydawnictwo:
nakładem autorek
Rok wydania:
2003
Format:
A5 (148 mm x 210 mm)
Oprawa:
miękka, zeszytowa
Stron:
8 + 4 kolorowe

 

Zeszyt jest częścią serii, która powstała jako efekt pracy grupy roboczej Stowarzyszenia Nauczycieli Matematyki "Origami i Matematyka" oraz Galicyjskiej Grupy Origami. Celem całej serii jest popularyzacja origami jako efektywnego i przyjemnego sposobu uczenia matematyki. Książeczka będzie interesująca nie tylko dla naucyzcieli matematyki na wszystkich szczeblach nauczania, ale także zwykłych origamistów zainteresowanych origami modułowym. Zawiera szczegółowy opis wykonania 3 mozaik opracowanych przez autorki oraz krótki artykuł o stosowaniu origami na lekcjach matematyki w gimnazjum i w szkole ponadgimnazjalnej. Modele są łatwe i średniej skali trudności. Opisy są w języku polskim.

 

Spis treści:
Składaj z nami origami.
Origami matematyczne
Mozaika "Michał"
Mozaika "Katarzynka"
Informacje o autorkach opracowań
Mozaika "Wojtek"
Origami i matematyka. Origami i praktyka szkolna.
Bibliografia
Strony internetowe

Twirls 2016

Twirls 2012

Twirls 2008

Twirls 2015

Twirls 2011

Twirls 2007

Twirls 2014

Twirls 2010

Twirls 2013

Twirls 2009

Twirls 2014

Twirls 2015

Twirls 2016